Zabieg kriolipolizy skierowany jest dla osób z fałdami tkanki tłuszczowej, niedającymi się łatwo wyeliminować za pomocą diety i ćwiczeń fizycznych.Kolejny raz możecie skorzystać z zabiegu 21.02.2020
Kriolipoliza stała się złotym standardem w nieinwazyjnej redukcji lokalnego nadmiaru tkanki tłuszczowej. Stało się tak dzięki niewielkiej ilości powikłań przy dużej skuteczności zabiegu. Dużą zaletą tego zabiegu jest fakt iż nie wiąże się on z rekonwalescencją i przerwą w pracy. Dowiedziono, że podskórne komórki tłuszczowe są bardziej wrażliwe na działanie niskich temperatur od innych komórek znajdujących się w polu działania niskiej temperatury. Autorzy badania wykazali, że schłodzenie adipocytów (komórek tłuszczowych) do temperatury -2 a 7 o C doprowadza do nekrozy (śmierci komórki). Proces degradacji ilości komórek tłuszczowych trwa do 90 dni. Z powodu że proces ten jest wydłużony w czasie, nie obserwuje się nadmiaru skóry w miejscu zabiegu. Lipidy z komórek tłuszczowych są uwalniane powoli i transportowane przez układ limfatyczny, aby zostały z metabolizowane. Badania nie wykazały aby zabieg kriolipolizy maił wpływ na lipidogram krwi, bądź parametry wątrobowe. Bezpieczeństwo zabiegów kriolipolizy związane jest z dokładną kontrolą temperatury w miejscu zabiegowym. Niestety jednorazowa aplikacja głowicy nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Minimalna liczba aplikacji w celu osiągnięcia zadowalających efektów to 4. Wyniki badań klinicznych wykazały, że zabieg zapewnia w ciągu 2-4 miesięcy zauważalną , możliwą do zmierzenia redukcję tkanki tłuszczowej. Okolice najczęściej poddawane zabiegom to brzuch, boczki oraz wewnętrzne i zewnętrzne części ud. Nie poleca się zabiegu kriolipolizy osobom, które chcą pozbyć się tłuszczu z dużych powierzchni ciała, oraz u osób z nadwagą.
Najnowsze komentarze